Ketenzorg chronische ziekten

 

Uw huisarts is voor de zorg voor de chronische ziekten Diabetes Mellitus, COPD en Hart-vaat ziekten (CVRM) aangesloten bij de 'Groninger Huisartsen Cooperatie' GHC staat voor ketenzorg. Ketenzorg stelt de chronisch zieke patiënt centraal. Zorgverleners bieden de patiënt één samenhangend pakket zorg voor alle fasen van de ziekte. Eén zorgverlener, de huisarts, is het aanspreekpunt. Hij coördineert en regelt de individuele zorg voor de patiënt.

 

Om ketenzorg te kunnen bieden, verenigen zorgverleners zich in zorggroepen: “organisaties die met zorgverzekeraars contracten sluiten om de chronische zorg in een regio te coördineren en uit te voeren, met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren”. De GHC is de zorggroep voor huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe.

Zie ook www.ghcgroningen.nl

Om onze zorg zo goed mogelijk te houden worden de meetgegevens van de chronische aandoeningen jaarlijks geevalueerd door de Groninger Huisartsen Cooperatie (GHC). Op deze manier kan de verleende zorg van uw huisarts vergeleken worden met de verleende zorg in de rest van de provincie. Uw meetwaarden (zoals bloedruk, gewicht, lengte, uitslagen van bloedonderzoek) worden volledig anoniem bewerkt. Uw persoonlijke gegevens zijn dus niet te herleiden.

Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit doorgeven aan de assistente.

Herhaalrecepten aanvragen

U kunt binnenkort via een speciale telefoonlijn of via een beveiligde website uw  herhaalmedicatie bestellen. Klik voor nadere informatie  op 'herhaalrecepten' in de linker kolom. Wilt u direct via de website bestellen? Klik dan op: logo medicatie

Ook kunt u bellen met de receptenlijn: 088-0800221